Kom in actie

Over de stichting

Als kinderen lang in armoede leven, heeft dit blijvende impact op hun leven. Ze worden snel buitengesloten, zijn onzeker, kunnen niet altijd meedoen en schamen zich. Dit heeft invloed op hoe kinderen zich persoonlijk en psychologisch ontwikkelen. Het vergroot de kans op achterstand en ongelijkheid.

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes helpt de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken, door een kinderfeestje beschikbaar te maken voor de jarige. Zo hoort een kind erbij!

Wij vinden dat elk kind een onbezorgde jeugd verdient. Een kinderfeestje lijkt daarbij misschien van kleine betekenis, maar is dat niet. Zo’n speciale dag kan juist een onvergetelijke herinnering worden. Precies dat is onze drijfveer! Help jij ons mee?

Dit moet en kan anders! Onze organisatie geeft kinderen niet alleen hun verjaardagsfeestje. We creëren extra maatschappelijke impact door krachten te bundelen, behoeftes te verbinden en ons verhaal te verspreiden. Zo staan er hopelijk steeds meer mensen op tegen armoede!

Wij kijken dus verder dan het feestje. Bij Uitgestelde Kinderfeestjes kunnen ook ouderen een rol spelen, mensen met een afstand tot de maatschappij en mensen die hun weg terug willen vinden naar het arbeidsproces. Wij sluiten niemand uit en voor ons is alles mogelijk.

De stichting is in 2016 opgericht door Renée Kranenberg en Mieke Deiters. Zij hebben elkaar leren kennen tijdens hun studententijd in Groningen. Zij hebben met vele andere betrokkenen de schouders eronder gezet en de stichting opgericht en laten groeien en bloeien. Mieke is per januari 2020 uit het bestuur gegaan om haar pad buiten de stichting te vervolgen.

Per 1 december 2020 heeft Marleen Vonk (voorheen algemeen bestuurslid) het voorzitterschap van het bestuur van Renée Kranenberg overgenomen. Renée heeft zich 5 jaar als oprichter en voorzitter fulltime vrijwillig voor de stichting ingezet. Zij zal per 1 december 2020 de dagelijkse operatie van de stichting als directeur op zich nemen. Er is bewust gekozen voor een ZZP constructie om op deze manier zo goed mogelijk de financiële continuïteit van de stichting te waarborgen en geen onnodige risico's aan te gaan. Mede gezien deze roerige tijden voor goede doelen. Haar vergoeding is beneden modaal. Als je hier vragen over hebt beantwoorden we die graag.

Help je mee zodat we nog meer kinderen kunnen gaan verblijden met een kinderfeestje? We horen graag van je!

Feestelijke groet,

Team Uitgestelde Kinderfeestjes

Dagelijkse operatie

Directeur: Renée Kranenberg

Bestuur

Voorzitter: Marleen Vonk, Business Development Manager bij Kleertjes.com

Secretaris: Debora Lenten, Directeur bij De Lenten B.V.

Penningmeester: Daniel van den Bergh, Projectcontroller bij Wageningen University & Research

 

Raad van Toezicht

Henk Reimert, voorzitter RvT, ervaren professional in de jeugdzorg

Frank Cocx, CFO Lucas Bols

Heidi Wennekes- Schaap, Senior Fondsenwerver Stichting Vier het Leven

 

 

 banner Knalroth

 

 

Kom in actie!