Vierkant Logo HR2Logo actie

Feest vieren doe je samen!

Update feestslingeractie: Eerste vlaggen verbonden

 

Home-Start coördinatoren uit het hele land hebben op 5 februari 2019 de eerste vlaggenlijnen met elkaar verbonden. De vlaggen zijn gemaakt door kinderen op verschillende Home-Start locaties. Ze doen mee aan een recordpoging om een mega lange feestslinger te maken met minstens 25.000 vlaggetjes. Dit doet Home-Start samen met Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. Home-Start bestaat dit jaar 25 jaar in Nederland. Een prachtig jubileum dat zij graag samen vieren met Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. Ook zij zetten zich  dagelijks, in heel Nederland, in voor het welbevinden van kinderen en gezinnen. De verbinding tussen kinderen, ouders en organisaties die nodig is bij ondersteuning van gezinnen wordt met de actie gesymboliseerd. De feestslingeractie duurt nog tot de Week van de Opvoeding in oktober 2019. 

Wil jij meedoen met je gezin, school, buurtcentrum, kinderopvang of welzijnsorganisatie? Neem contact op met de lokale Home-Start organisatie in jouw gemeente of met Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes.

De aftrap

In Maastricht is op 3 oktober vorig jaar het startsein gegeven voor de feestslingeractie. Home-Start organiseerde daar in samenwerking met Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes een kinderfeest. Daar maakten kinderen van Kindcentrum Manjefiek de eerste vlaggen voor het eerste stuk feestslinger.

Daarom een feestslingeractie!

In het jubileumjaar agendeert Home-Start de thema’s eenzaamheid, sociaal isolement en overbelasting in gezinnen. Home-Start organiseert lokaal verschillende kinderfeesten waar vlaggen worden gemaakt voor een extreem lange feestslinger. Met deze actie vieren we én feest én vragen we aandacht voor programma’s als Home-Start en Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes zodat de gezinnen die ondersteuning nodig hebben die ook daadwerkelijk kunnen vinden en krijgen. Onze zichtbaarheid moet groter worden zodat we meer kinderen en gezinnen kunnen gaan helpen.

De kinderfeesten die kinderen, ouders, vrijwilligers, verwijzers en gemeenten verbinden, wordt mede mogelijk gemaakt door een donatie van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Logo Kinderhulp

Feest vieren doe je samen! Help jij ons mee?

Download het voorbeeld vlaggetje hier. Print het vlaggetje en versier er zoveel mogelijk zodat we die 25.000 met z'n allen gaan halen. Alle kleuren papier zijn toegestaan!

Wil je een vlaggetje opsturen? Stuur het dan naar Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. Wil je met je hele school vlaggetjes versieren? Neem contact met ons op. Misschien kunnen we er wel een leuk evenement van maken.

stapel vlaggetjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom in actie!